Fidibus 21

Mlin za brašno – kameni kuhinjski mlin za 1 – 2 osobe.

Idealan za manja domaćinstva – kuhinjski mlin za žitarice, začine, kavu.

Fidibus 21 – Kameni mlin za brašno kojim uvijek sameljemo najbolje brašno i u najmanjim kuhinjama. U usipni lijevak iz punog drveta stane 850g žita – sasvim dovoljno za 1kg integralnog kruha.

2.150,00 Kn

6 na zalihi

Usporedi
Opis proizvoda

Mali kameni mlin za kućanstvo veličine 1-2 osobe

Fidibus 21 – mali ali slatki mlin za brašno. Zauzima malo mjesta, svega 32 cm visok i 15 cm široki mlin za brašno. Idealan za manja domaćinstva. Lijepo obrađeno drvo bukve. Dovoljno snažan – 250 watta, 100 g pšenice samelje za minutu. Usipni lijevak je zapremine 850 g što odgovara 1 kg kruha od punovrijednog brašna.
Sa snagom mljevenja može se mjeriti i sa mnogo jačim mlinovima.  Za žitarice začine i kavu.
 

Preporuka za poklon.

Mlin za mlade obitelji, naročito prikladan za manje kuhinje i domaćinstva. Sa Fidibus 21 mlinom za kućanstvo brzo i lako samljet ćemo i bezglutenska brašna.
Za naše najmanje pripremit ćemo griz, palačinke i ukusna peciva i pizze.
Dodatne informacije
Mljevenje

Kod pšenice, fino brašno – ca 100g/min

Usipni lijevak zapremina

Pšenica ca 850g

Kamen za mljevenje

Korund keramika, promjer 75mm

Industrijski motor, snaga

250 W

Buka

Kod mjevenje pira na fino – ca 70 db

Težina

6,2 kg

Dimenzije v / š / d mm

320 / 160 / 155

Kučište

Drvo bukve, masivno i panel, Zaštićeno biljnim uljem.

Certifikat

TUV, GS

Isporuka

Mlin zaštićen u kutiji sa poklopcem i izmjenjivom komorom za mljevenje.

Jamstvo

12 godina na upotrebu u domaćinstvo

Mlin najprije uključiti, podesiti razmak između kamena, usipati željenu žitaricu, sjemenke, začine i uživati u dobivenom proizvodu.

Uputstvo za upotrebu mlina i kako proizvesti određenu vrsta brašna pogledajte u našim NOVOSTIMA.

.

Palačinke od brašna pira s grožđem

300g svježe samljevenog brašna pira, PIR žitarica
800-850ml mlijeka ili kombinacija sa vodom
4 jaja - odvojiti žumanjce i bijelanjak
sol
mineralna voda
med
maslac ili maslinovo ulje - po želji
500-600 g crnog i bijelog grožđa po mogućnosti bez košćica
1/2 paketića pudinga - može i bez pudinga
 

Kako pripremiti

Tekuće sastojke pomiješati i zajedno sa brašnom i žumanjcima mutiti u glatko tijesto.
Od bijelanjaka napraviti snijeg, dodati u tijesto.
Maslac rastopiti na tavi ili ugrijati maslinovo ulje.
Na ugrijanu tavu dodati tijesto, a na tijesto staviti grožđe.
Debljina tijesta/palačinke nešto manje ili slično kao veličina bobica grožđa.
Kada donja strana palačinke zarumeni pažljivo okrenuti palačinku i peći s druge strane.
Od mlijeka šećera ili meda te pudinga napravimo preljev ili preljev po želji.
U SLAST!