Ručni mlin za brašno

Ručni mlin za domaćinstva 1-2 osobe.

Mljevenje na kamen. Proces mljevenja je vidljiv, sa lakoćom samljet ćemo željeno brašno pira, prosa, heljde, pšenice, kukuruza, sjemenki, kave…

1.900,00 Kn

Usporedi
Opis proizvoda

Kompaktan mlin i nakon što se pričvrsti za radni stol stabilan i čvrst tako da je mljevenje brašna iznimno lagano. Proces mljevenja je vidljiv i proizvodnja vlastitog brašna postaje uzbudljiva, a samljet ćemo sve žitarice, sjemenke, kukuruz, slanutak, začine, kavu i mnogo drugih dobara. 

Sve što nije masno i vlažno može se samljeti u fino brašno ili šrot ili oštro brašno, baš po želji. Ručka za okretanje kamena je velika, a zajedno sa posebnim načinom mljevenja osiguravamo lagano korištenje mlina. Osim sjemenki i žitarica samljet ćemo začine, kavu, različite suhe trave kao i npr suhu aroniju.

Održavanje mlina je jednostavno. Vanjske površine ćemo očistiti sa suhom krpom ili kistom/četkom, a kamen mljevenjem riže na malo grublju finoću brašna. Riža je suha i staklaste strukture te će sa lakoćom očisti brašno iz prethodnog mljevenja ili ako se kamen zapunio/zalijepio brašnom uslijed mljevenja uljarica ili vlažnih sjemenki sa mljevenjem riže ćemo jednostavno ukloniti nečistoću.

 

Dodatne informacije
Snaga mljevenja

Ručni mlin. Ovisi o broju okretaja.

Količina brašna

Oko 70g/min kod 50-60 okretaja u minuti

Usipni lijevak

Zapremina oko 600g

Kamen za mljevenje

Korund i keramika promjer 80mm
Kučište “, ” masivno drvo
Jamstvo “, ” jamstvo proizvođača 3 godine

Dimenzije

Visina-dubina-širina “, ” 305-127-161

Kučište

Masivno drvo bukve zaštićeno prirodnim lanenim uljem

Jamstvo

Jamstvo proizvođača 3 godine