Duo Kluky – Combo ručni mlin

Ručni mlin za brašno i musli.

Mlin za brašno i žitne pahuljice. Mljevenje na prirodan kamen. Musli ili pahuljice proizvest proizvest ćemo propuštanjem sjemenki, žitarica,začina kroz valjke. 

1.850,00 Kn

Nema na zalihi

Usporedi
SKU:700.
Opis proizvoda

Combo Kluky, 2 u 1,  mlin sa dva ručna pogona; mljevenje u punovrijedno brašno i izrada pahuljica.

Mlin je pogodan za mljevenje suhih žitarica i sjemenki u punovrijedno brašno ali i za proizvodnju žitnih pahuljica, ovisno o tome koji usipni lijevak mlina koristite. Orašasti proizvodi, sjemneke sa većim udjelom masnoća (mak, orasi, bademi, sjemenke sezama, lana i sl) ili žitarice sa većim udjelom vlage nije moguće samljeti u brašno. Ali uvijek uz mljevenje suhih žitarica, možete po želji malo dodati uljne sjemenke i tako ćete proizvesti punovrijedno brašno pomiješano sa željenim udjelom lana ili sezama. Kukuruz je moguće samljeti.

Finoća mljevenja se podešava na prednjoj strani mlina.
Uvijek sameljite brašno ili napravite pahuljice dostatne za obrok kojeg  pripremate jer svježe brašno i pahuljice počinju oksidirati i time se smanjuje prehrambena vrijednost namirnica.

Mljevenje se odvija na prirodan tvrdi kamen, kramika i korund. Životni vijek kamena je i više od 25 godina. Kamen je samooštreći,dugovječni.

Žitne pahuljice prolaze kroz dva valjka, podesivi razmak za dobivanje različite debljine pahuljica

Mlin se isporučuje s 2 nosača.

Duo Kluky – COMBO je mlin za one koji bi željeli svim srcem dobiti nutritivno punovrijedan obrok ili za one koji žele izbjegavati korištenje električne energije prilikom mljevneja. Combo Kluky pouzdano služi na mjestima gdje nema električne energije.

Preporučujemo da za brašno  i žitne pahuljice koristite drvene posude bukovih stabala promjera 140 mm izrađene iz jednog dijela drveta.

Mlin je izrađen skoro u cijelosti (99%)bez plastičnih dijelova.
Drvo bukve po želji možete povremeno premazati prirodnim uljem lana, maslina…

Održavanje je jednostavno. Koristite suhu krpu i/ili četkicu za otklanjanje zaostalog brašna. 

Dodatne informacije
Težina

6kg

Dimenzije

Visina: 30 cm

Kučište

Drvo bukve premazano sa prirodnim lanenim uljem

Kapacitet brašno/musli

Kapacitet mljevenja brašna: 1-1,6 kg/h.
Kapacitet dijela za žitne pahuljice: 2-3 kg/h.

Kamen

Kamen keramika sa zrncima korunda – mljevenje brašna.
Valjci, nehrđajući čelik – za pahuljice.

Jamstvo

Jamstvo: 2 godine

Sirovo zrno prolazi kroz valjke koji ga stisnu na određenu debljinu i pretvore u slasne MUESLI žitne pahuljice, a zatim se po želji mogu pripremiti za objed namakanjem u mlijeku, vodi, jogurtu...

RECEPTI

Zob i ječam nije potrebno prije stiskanja kroz valjke pripremiti za pahuljice.
Suha zrna i sjemenke potrebno je prije namočiti,navlažiti vodom pa takva zrna propustiti kroz valjke i proizvest ćemo jednostavne, svježe, punovrijedne pahuljice iz različitih vrsta žitarica i sjemenki.  ZAŠTO SVJEŽE MUESLI

 

Muesli pripremamo zajedno s malo svježeg ili sušenog voća, dodatkom finog prirodnog ulja buće, masline, sezama.. orašastih plodova (orasi, bademi, kikiriki, i slično), uz malo mlijeka ili jogurta ili po želji dodamo svježi voćni sok, jednu ili dvije žlice meda.
Ovako pripremljen obrok je idealan za početak dana, a naša djeca mogu lako i samostalno pripremiti obrok u skladu s njihovim ukusom.

Tako ćemo poduzeti prve korake kako bi našoj djeci u najranijoj dobi pripremali zdrave objede i time ih u potpunosti navikli na zdrav način prehrane

Ukupna nutritivna vrijednost sirovih zrna, svaki koristan inovativni način pripreme obroka sa svježim vlaknima žitarica i sjemenki, sušenog voća, idealnim ugljikohidratima meda, unosom nezasićenih masnih kiselina je savršena kombinacija. To osobito vrijedi ako su sastojci iz organskog (bio) uzgoja.

uskoro

Možda će vam se također svidjeti…

Flocino

Ručni mlin za pahuljice ili musli – iz dana u dan svježe pahuljice

Svježe pahuljice ili musli, bez konzervanasa sa punim nutritivnim svojstvima. Za pečenje, kuhanje, za sve kako želite već pripremiti za prehranu.  Jednostavno lagano rukom pokretani valjci kroz koje prolazi sjemenka, začin, žitarica i evo ih, svježi musli…

 

 

990,00 Kn

1 na zalihi

Usporedi
SKU:201.

FidiFloc 21

Kombinirani mlin za brašno i žitne pahuljice – Fidibus21 i FlicFLoc

Mlin na kamen za kućanstva 1-5 osobe od 250W ima dovoljno snage za sve sjemenke, žitarice ili vašu omiljenu kavu pretvoriti u brašno, dio za proizvodnju pahuljica iz sjemenki, začina, žitarica može se odvojiti i ponijeti na izlet, posao, godišnji odmor ili na omiljenom mjestu napraviti vlastite musli

3.130,00 Kn

Na zalihi

Usporedi
SKU:138.

FlicFloc

FlicFloc – lagano i praktično, pahuljice po želji

1.150,00 Kn

Usporedi